Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Canada

A A A

Alertă de călătorie !

Publicat:Wed, 18/03/2020 - 02:10

ALERTĂ DE CĂLĂTORIE

Începând cu data de 18 martie, orele 12:00 EDT, Canada va interzice intrarea în această țară a resortisanților străini din orice țară, cu excepția SUA, care călătoresc pe calea aerului.

În conformitate cu Legea aeronautică a Canadei, transportatorii aerieni vor refuza îmbarcarea oricărui pasager care nu este cetățean canadian sau rezident permanent în Canada și care a locuit în alte țări decât SUA sau Canada în ultimele 14 zile, fiind admiși doar lătorii care sosesc în Canada pentru tranzit către o țară terță, precum și, implicit rezidenții permanenți în Canada, cetățenii canadieni și rudele apropiate ale cetățenilor canadieni.

Guvernul canadian va redirecționa unele sosiri ale zborurilor internaționale de pasageri limitându-se doar la patru aeroporturi - Aeroportul Internațional Toronto Pearson, Aeroportul Internațional Vancouver, Aeroportul Internațional Montreal-Pierre Elliott Trudeau și Aeroportul Internațional Calgary.

Zborurile interne, precum și zborurile din Statele Unite, dar și din unele destinații cum ar fi Mexic și Caraibe, St. Pierre-et-Miquelon, nu sunt afectate de această măsură și pot continua să funcționeze pe rutele lor regulate și să aterizeze pe destinațiile canadiene obișnuite.

Această măsură se aplică călătoriilor aeriene și nu afectează traficul rutier sau transportul maritim.

Numărul de telefon instituit de autoritățile canadiene pentru informații cu referire la COVID-19 este: 1-833-784-4397.

Reiterăm numărul de urgență al Ambasadei +1 613 790 0582, instituit pentru situații excepționale.