Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Canada

A A A

Comunicat de presă

Publicat:Tue, 19/02/2019 - 10:47

Unul din evenimentele culturale ale lunii curente a fost organizarea, la 14 februarie 2019, a seratei de omagiere a poetului național, Grigore Vieru, care în această zi ar fi împlinit 84 de ani.

Cu acest prilej, membrii Cenaclului «Mihai Eminescu» din or. Montreal s-au adunat la invitația concetățenei noastre, autoarea de versuri, Liuba Sârbu, pentru a se delecta cu opera viereană – tezaurul cultural pe care poetul l-a lăsat pentru generațiile viitoare.

Ambasada a participat activ la eveniment, oferind publicului informații documentare privind creația lui Grigore Vieru în viziunea tinerilor studioși.

Din program au făcut parte recitaluri de poezii, cântece interpretate de copii pe versurile marelui poet, povestiri din viața poetului împărtășite de unii din participanți care au avut ocazia să-l cunoască, precum și discuții privind personalitatea lui Grigore Vieru și valoarea operei sale în tezaurul cultural al neamului.

Un moment emoționant al serii a fost interpretarea la chitară a versurilor «Pentru ea», semnate de poet, de către conaționalul nostru, Vlad Lungu, care, de altfel, este și un bun prieten al familiei Vieru.

Bucurându-se de aprecierea și susținerea admiratorilor creației «poetului tuturor vârstelor», omagierea lui Grigore Vieru la Montreal a fost un eveniment de succes în promovarea valorilor de dragoste și credință.