Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Canada

A A A

Comunicat de presă

Publicat:Thu, 21/02/2019 - 10:50

Cea mai activă și una din cele mai reprezentative organizații de moldoveni din Canada este asociația „Comunitatea moldovenilor din Quebec” (CMQ) din or. Montreal, care la 15 februarie 2019 și-a marcat cea de-a 10-a aniversare de la fondare.

Datorită spiritului de inițiativă și activismului (circa 150-200 de acțiuni cu carater cultural și educațional sunt organizate anual de CMQ), asociația CMQ, la temelia căreia au stat Nicolae și Eugenia Mărgineanu, Ala Mîndîcanu și alți fondatori, a devenit un exemplu de promovare a valorilor culturale și naționale pentru celelalte comunități de moldoveni din Canada, dar și pentru diversele asociații etno-culturale prezente în societatea canadiană.

În cadrul festivității aniversare, Ambasadorul Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi, a înmânat președintei CMQ, Ala Mîndîcanu, Diploma de Onoare a Guvernului Republicii Moldova semnată de Prim-ministrul Pavel Filip, conferită pentru contribuție la păstrarea identității naționale și culturale ale țării, precum și cu ocazia celor 10 ani de asociație.

Sărbătoarea aniversară a fost prilejul unui spectacol de excepție cu artiștii din Republica Moldova, grupul Catharsis și Lenuța Gheorghiță, precum și ansamblul de dansuri "Vatra", condus de Irina Chirca, care au dăruit moldovenilor din Montreal o seară extraordinară cu muzică de suflet și dansuri populare.

Mulțumiri deosebite fotografului Viorel Mărgineanu pentru pozele ce surprind întreaga paletă de emoții, transformându-le în amintiri de neuitat.