Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Canada

A A A

Comunicat de presă

Publicat:Mon, 25/03/2019 - 10:55

Doamnele din comunitatea de moldoveni din Canada s-au întrunit, la 24 martie curent, în cadrul evenimentului organizat de Ambasada Republicii Moldova în Canada "Femeia care mă inspiră" - platformă de dialog a femeilor din comunitate.

Evenimentul a asigurat o platformă de comunicare între femeile din diaspora noastră din Canada pentru a se inspira reciproc din istoriile de succes și experiențele acumulate. Printre acestea se numără și cele de susținere a proiectelor de caritate în Republica Moldova realizate prin donații, colectare de fonduri în sprijinul păturilor social-vulnerabile şi persoanelor aflate în dificultate.

În cuvântul de salut, Ambasadoarea Republicii Moldova în Canada Ala Beleavschi a apreciat înalt caracterul pro-activ și contribuția semnificativă a femeilor din comunitate la menținerea relațiilor cu țara de origine prin susținerea diverselor proiecte din domeniul social. Totodată, Ambasadoarea a evidențiat rolul important al femeii din diasporă în dezvoltarea afacerilor prin intermediul asociațiilor de profil create, participării active în promovarea culturii antreprenoriale și implicării în promovarea imaginii Republicii Moldova în societatea canadiană, încurajând valorificarea continuă a potențialului existent.

Împărtășind experiența și istoriile de succes în dezvoltarea profesională și personală, invitatele au participat la o serie de discuții interactive și exerciții practice pe subiecte legate de importanța promovării și sporirii rolului femeii în viața socială, de afaceri și publică, dezvoltarea comunicării, susținere a unor cauze comune cu caracter social numărându-se printre instrumentele eficiente în acest sens. Programul evenimentului a inclus, de asemenea, Quizul dedicat femeilor celebre originare din Republica Moldova, master class-ului de confecționare a unui aranjament floristic, sesiunea de Carving și Zumba, ș.a, care au creat o atmosferă de sărbătoare cu caracter informativ și cultural-artistic.

Salutând inițiativa Ambasadei, participantele au convenit asupra continuării acestei noi tradiții a Ambasadei dedicată Femeilor care ne inspiră.