Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Canada

A A A

Mărțișor - Multicultural Festival and Fair in Ottawa

Publicat:Sun, 01/03/2020 - 11:32

La data de 1 martie comunitățile culturale din Canada au sărbătorit în capitala federală Ottawa venirea Primăverii în tradițiile popoarelor Europei de Est, la Festivalul Multicultural “Spring Festival”.

Prima zi de primăvară a fost sărbătorită în dansuri și cântece populare ale comunităților participante la Festival, dar și cu bucate tradiționale.

Pe scena Festivalului, organizat la Lansdowne - Horticulture Building din or. Ottawa, Republica Moldova a fost reprezentată de Grupul de dansuri populare din Montreal, VATRA, care au înscenat un spectacol al celor mai frumoase tradiții ale tuturor timpurilor – dansul moldovenesc.

Publicul multicultural canadian a fost delectat cu plăcinte și vinuri moldovenești importate în Canada de companiile Vinohora și Les Filles du Vigneron, fondate de conaționalii noștri.

În cadrul evenimentului au fost promovate patrimoniul cultural al țării noastre și rutele turistice, precum și oportunitățile de afaceri și investiții, publicul larg având prilejul să consulte materialele cu caracter informativ și promoțional despre Republica Moldova.