Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Canada

A A A

MENȚINEREA ÎN VIGOARE A RESTRICȚIILOR DE CĂLĂTORIE ÎN CANADA

Publicat:Mon, 07/09/2020 - 10:07

 

Agenția canadiană pentru servicii la frontieră, Canadian Border Services Agency, anunță despre menținerea restricțiilor de călătorie în Canada în luna septembrie.

 

Cetățenilor străini, cu excepția rezidenților canadieni și persoanelor protejate internațional, care călătoresc din țările terțe, inclusiv din Statele Unite ale Americii, li se vor refuza intrarea pe teritoriul Canadei, în temeiul acestor restricții.

 

Toate călătoriile cu caracter opțional sau discreționar, inclusiv călătoriile în scop turistic, recreațional sau de divertisment, sunt interzise în toate porturile de intrare în Canada: terestru, maritim, aerian și feroviar.

 

 

 

Totodată, excepțiile de la aceste reguli permit călătoriile în Canada:

 

-          - Membrilor de familie (rudelor de gradul I) ale cetățenilor canadieni sau rezidenților permanenți.

 

-         -  Studenților internaționali

 

-          - Lucrătorilor sezonieri

 

-          - Altor categorii de persoane scutite de restricții menționate la această adresă: https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/2019-novel-coronavirus-infection/latest-travel-health-advice.html#_Canada-U.S._border_restrictions_1

 Restricția temporară pentru toate călătoriile neesențiale la frontiera Canada-SUA, în vigoare din 21 martie continuă până cel puțin pe 21 septembrie 2020 și poate fi prelungită din motive de sănătate publică.

 

 

 

Măsurile de carantină și auto-izolare rămân în vigoare în continuare, cu aplicarea sancțiunilor penale sau contravenționale în caz de nerespectare a acestora, până la notificări ulterioare.