Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Canada

A A A

Mesajul Ambasadei Republicii Moldova în Canada

 

Stimați vizitatori,

 

Bine ați venit pe pagina web a Ambasadei Republicii Moldova la Ottawa!

 

Această pagină a fost creată pentru concetățenii noștri stabiliți cu traiul în Canada sau pentru cei care doresc să afle mai mult despre Republica Moldova și despre relațiile bilaterale cu Canada. Sperăm să vă satisfacem interesul în cele mai diverse domenii, precum evoluțiile din Republica Moldova, dezvoltarea dialogului moldo-canadian, promovarea comerțului și a investițiilor, dezvoltarea cadrului juridic bilateral, informații despre serviciile consulare oferite de Ambasadă.

 

De asemenea, sperăm să urmăriți pe site-ul nostru anunțurile despre activitățile preconizate cu participarea comunității moldovenilor din Canada. Vom aprecia eventualele comentarii și sugestii.

 

În cei 27 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, Republica Moldova și Canada au reușit să dezvolte un dialog constructiv, ceea ce se datorează faptului că ambele țări împărtășesc valori, obiective și aspirații comune de a trăi într-o lume stabilă și prosperă în care fiecare cetățean se simte sigur, se bucură de drepturi și libertăți fundamentale ale omului, beneficiază de șanse egale pentru propria dezvoltare, în care își poate asigura un viitor frumos pentru copiii săi.

 

Iar speranțele cetățenilor moldoveni sunt legate astăzi de viitorul european al țării, opțiunea europeană a Republicii Moldova este salutată și susținută de Canada, care la rândul său este interesată în explorarea și valorificarea oportunităților de cooperare, Canada fiind angajată și ea într-un dialog și cooperare activă cu UE.

 

Prezența importantă a comunității moldovenilor în Canada este cea mai bună garanție a succesului acestor eforturi comune de apropiere tot mai mare dintre țările noastre. Conaționalii noștri contribuie cu succes la diversitatea culturală a Canadei, la promovarea bogatelor tradiții moldovenești, la păstrarea patrimoniului cultural al țării noastre și la promovarea imaginii Republicii Moldova în Canada.

 

 

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda