Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Canada

A A A

Prima de asigurare obligatorie de asistență medicală la repatrierea în țară

Publicat:Sat, 04/04/2020 - 20:50

Stimați cetățeni,

Ministerul afacerilor externe și integrării europene aduce la cunoștință că, prin Dispoziția nr. 13 a Comisiei pentru Situații Excepționale din 3.04.2020, a fost aprobată procedura de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală la repatrierea în Republica Moldova.

Astfel, persoanele care traversează frontiera de stat pe cale terestră și aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020 (modelul Declarației se conține în Anexa nr. 2 la Dispoziția CSE nr.10 din 31.03.2020).

Aprobarea procedurii vine să asigure mai multă claritate în procesul de asigurare obligatorie de asistență medicală la repatrierea în Republica Moldova și exclude abordarea diferențiată față de cetățenii care vin în țară, fie pe cale aeriană, fie pe cale terestră. De altfel, subiectul achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală a fost expus și cu ocazia briefingului de presă recent al ministrului de externe Oleg Țulea, pe 3.04.2020.

 

INFORMEAZĂ-TE DIN SURSE OFICIALE!