Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Canada

A A A

RELUAREA PROGRAMULUI CU PUBLICUL AL SECȚIEI CONSULARE

Publicat:Fri, 17/07/2020 - 04:27

Ambasada Republicii Moldova în Canada informează că  începând cu data de 20 iulie 2020 se va relua, gradual, programul cu publicul al Secției Consulare a Ambasadei, cu instituirea unor măsuri în contextul pandemiei de COVID-19 (coronavirus) și cu respectarea riguroasă a condițiilor prevăzute în scopul protejării cetățenilor față de riscul epidemiologic.


Prestările de servicii consulare  vor fi efectuate EXCLUSIV PE BAZĂ DE PROGRAMARE prealabilă
: https://moldovaincanada.setmore.com/.

O programare se operează pentru un singur serviciu consular. La necesitatea mai multor servicii, se va înregistra numărul respectiv de programări per persoană.

 

ATENȚIE! Toți solicitanții de servicii consulare vor purta permanent mănuși și măști de protecție, la momentul intrării și pe perioada în care se află în sediul Ambasadei Republicii Moldova la Ottawa. Pentru evitarea oricărui pericol de infecție în procedura de completare/ semnare a formularelor, fiecare solicitant de servicii consulare va aduce și utiliza propriul pix/stilou.

 Vor avea acces în incinta secției consulare doar persoanele programate. NU este permisă intrarea în incinta secției consulare a însoțitorilor persoanelor programate sau a mai multor personae concomitent. Toți solicitanții de servicii consulare vor menține distanța fizică necesară evitării contaminării cu noul coronavirus.

 

 Rugăm fiecare solicitant de servicii consulare să dețină, la momentul sosirii la sediul Ambasadei, toate documentele necesare, în dependență de serviciul solicitat, în original. Lista acestora poate fi consultată pe site-ul Ambasadei  https://canada.mfa.gov.md/ la rubrica „Servicii consulare”. 

În cazul în care, în apropierea datei programate, prezentați semne de îmbolnăvire, vă rugăm să reprogramați vizita la Ambasadă. Dacă în timpul prestării serviciului consular veți manifesta simptome de îmbolnăvire, funcționarul consular va sista acordarea serviciului și veți fi rugat să părăsiți sediul Ambasadei, cu reprogramare pentru o altă dată.   

Programul audiențelor în persoană: de luni până vineri de la 9: 00 la 15:00

Programul consultațiilor prin telefon la Secția consulară:de luni până vineri de la 15: 00 la 17: 00

În cazul situațiilor excepționale (accidente cu victime, decese, calamități și alte situații de pericol sau cu caracter urgent) cetățenii pot apela linia telefonică de urgență a Ambasadei +1 613 790 0582. La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații de ordin consular.